bannerTopHeader
قبلا لایک کرده اید
وقتی مشتری از صنایع دستی ما ایراد می گیرد چه کنیم

وقتی مشتری از صنایع دستی ما ایراد می گیرد چه کنیم

حتماً برای شما هم پیش آمده که مشتری ها و خریداران احتمالی آثار صنایع دستی گالری  و یا فروشگاهتان، نسبت به قیمت آثار واکنش داده و یا به آنها ایراداتی وارد کنند.
در این مقاله قصد داریم به راهکارهایی اشاره کنیم که هنگام مواجهه با چنین برخوردهایی از سمت مشتری های آثار هنری، می‌توانید با به کارگیری آن ها، به بهترین شکل ممکن واکنش نشان داده و حتی از این واکنش منفی به نفع خود استفاده کنید.
بدون وجود هیچ گونه ایرادگرفتن و یا اشکالی در این راستا، اغلب شما هیچ فروشی نخواهید داشت!
سه چیز را در این مورد همیشه به خاطر داشته باشید.
اول: اگر مشتری و خریدار احتمالی اشکال و ایرادی از اثر هنری و دستساز شما می گیرد، این نشان می دهد که نسبت به صنایع دستی شما، علاقه پیدا کرده است. واکنش او را با رهگذر و یا بیننده ای که کاملاً منفعلانه و بی‌تفاوت از کنار آثار صنایع دستی شما گذر کرده مقایسه کنید.معلوم می شود شخص ایرادگیرنده، نسبت به اثر شما واکنش نشان داده است. این نشانه خوبی می باشد.
دوم: زمانی که مشتری احتمالی نسبت به اثر صنایع‌دستی شما واکنش نشان داده است‌، این نشان دهنده آن بوده، که توانسته اید یکی از عصب های هیجانی او را، با اثر خود تحریک کنید و این بهترین فرصت است که دیگر آثارتان را نیز به او نشان دهید و شروع به تبلیغ دیگر محصولات هنری خود کنید.
و مورد آخری که نباید در زمان ایراد گرفتن مشتری ها فراموش کنید.
سوم: متخصصان بازاریابی معتقدند که هنگامی که اشخاص به اشکالات و ایرادات محصولات یک فروشگاه می پردازند، احتمال این که از آن فروشگاه خرید کنند ،دو برابر بیشتر از آن است که پس از گرفتن عیب و ایراد از آثار و یا محصولات از این فروشگاه خارج شوند.
پس با اعتماد به نفس کامل در مقابل بیان این عیب و ایرادات بایستید و از آن ها به بهترین شکل ممکن بهره بگیرید. در واقع در این مرحله مشتری اثر هنری، در زحمت و تلاش است تا به محصول هنری مورد نظر خود برسد. این یعنی پتانسیل فروش به اندازه کافی وجود دارد!
حداکثر ۶ ایراد در محصول هنری شما وجود دارد. و نه بیشتر…
هر چقدر که مشتری های احتمالی، از محصولات هنری شما ایراد بگیرند، در نهایت به ۶ ایراد کلی خواهد رسید.اشکالات در ارتباط با فاکتورهای مختلف می تواند باشد. این فاکتورها معمولاً شامل موارد زیر است:
-خود محصول هنری شما یا خدمت شما.
-قیمت‌های آثار شما و یا قیمت های محصولات دستساز شما نسبت به دیگر هنرمندان آثار صنایع دستی.
-عرضه های رقابتی در صنایع دستی.
-نیازهای آن مشتری که شما در حال کلنجار رفتن با او می باشید.
-وضعیت سیاسی و مالی خود مشتری.
-به طور کلی آنچه که در بازار هنر و صنایع دستی می گذرد.
این جمله را قبل از تولید و یا فروش آثارتان تکمیل کنید.
پس ایراداتی که مشتری های شما از آثارتان می گیرند، خارج از این شش گروه عمده نیستند.
پس برای آنکه به این ایرادات، از جانب مشتری های احتمالی خود بر نخورید،لازم است که پس از تولید هر محصول هنری و یا قبل از تولید آن این جمله را تکمیل کنید.
اگر خریداران احتمالی اثر هنری من این ایراد را نمی گرفتند که…….. آن گاه من هم می‌توانستم محصول هنری خود را، به تعداد زیادی از از خریدارانی که برای خودم راضی کننده است، بفروشم.
حال چه بهتر است که بلند شوید و یک دفتر اختصاصی برای امور فروش خود بردارید و لیستی از تمامی ایرادات و اشکالاتی که در این یک ماه اخیر مشتری‌های شما به آثار هنری گالری شما وارد کرده‌اند را در آن بنویسید. آن ها را به شش طبقه تقسیم بندی کنید.
خواهید دید که اگر ایرادات زیادی به محصولات شما وارد شده است، تماماً از خلاقیت مشتری‌های شما بوده!!! وگرنه در نهایت کلیت ایرادات به همین ۶ دسته ختم خواهد شد.پس سعی کنید که به کلیت ایرادات اساسی بپردازید و در صورت منطقی بودن آنها را رفع کنید.
اغلب اشخاص نسبت به کاربردی بودن و یا عملکرد آثار صنایع دستی طی زمان اطمینان ندارند.
به آن ها حق نمی دهید؟گاهی اوقات مشتری های شما برای خرید آثار صنایع دستی شما باید مبالغ زیادی را بپردازند. پس به آنها حق دهید که با نگرانی از شما سوالاتی پرسیده و یا از آثار شما اشکالاتی بگیرند تا مطمئن شوند که این گونه نیست.
بهترین برخورد و عملکردی که می‌توانید در جواب این نگرانی ها به مشتری های خود بدهید، این است که همراه با محصول هنری خود،ضمانت و یا همان گارانتی ویژه ای به مشتری آثار دست ساز خود بدهید.
به اشخاصی که نگرانی خود را پشت گرفتن ایراد و اشکال از آثار شما پنهان کرده اند،اطمینان دهید که اگر مراقبت های لازم را از آثار صنایع دستی انجام دهند و  مشکلی پس از آن به وجود آید، می‌توانند محصول هنری خریداری شده را به شما مرجوع کرده و تمامی پول خود را باز پس بگیرند.
مطمئن باشید با این که ممکن است این کار یک ریسک بزرگ باشد،اما باعث می شود که شما با اعتماد به نفس کامل، در مقابل مشتری بایستید و بگویید که صنایع دستی شما کاملا کاربردی و یا راضی کننده است و هیچگونه ایرادی ندارد که بخواهد شما را پس از خرید نگران کند.
در صورتی که مشتری کیفیت آثار شما را زیر سوال برد، بی درنگ به بهترین شکل ممکن و در کمال رعایت ادب،پاسخ او را بدهید.
ممکن است که شخصی به شما مراجعه کرده و بگوید که کیفیت بشقاب های میناکاری شما به شدت پایین بوده و پس از مدت زمانی تمامی رنگ های آن می پرد. در این صورت بهترین برخورد و پاسخی که می‌توانید به این مشتری بدهید، آن است که به او بگویید تمامی آثار شما دارای ضمانت و گارانتی مدت دار بوده. اما در صورتی که پس از این مدت زمان نیز، مشکلی برای آثار شما پیش آمد،شما همیشه پاسخگو خواهید بود. همچنین اگر ممکن بود، می توانید به آزمودن آثار خود نزد مشتری بپردازید.
هرگز اجازه ندهید در همان ابتدا مشتری به قیمت های آثار شما ایراد بگیرد.
هنگامی که شما قیمت آثار خود را بر روی محصولات زده اید و یا آن که به محض ورود خریدار احتمالی به گالری و پرسیدن قیمت، بلافاصله مبلغ آثار را لو می‌دهید،فرصت تبلیغات را از خود خواهید گرفت.
متقابلا این فرصت را به مشتری می‌دهید که از قیمت شما ایراد بگیرد!چون غالبا اطلاعاتی درباره شیوه ساخت و مواد به کار رفته و کاربرد های مختلف آن ندارد و فقط کلیت اثر را می بیند.
چنانچه مشتری ،در خلال تبلیغات دائماً سراغ قیمت را از شما گرفت، می توانید این گونه به او پاسخ دهید: سوال بسیار خوبی پرسیدید. اگر به این موارد(نکات مثبت صنایع دستی خود را بگویید) دقت کنید، پس از شنیدن قیمت این محصول بسیار شگفت زده و خوشحال خواهید شد.

پیشاپیش خودتان به استقبال ایرادات و اشکالات محصولات هنری خود بروید.
پس از آن که اشکالات محصولات هنری خود را پیش بینی کردید، باید قبل از آنکه خریدار احتمالی به آنها بپردازد،خودتان درباره آن ها صحبت کنید. این گونه اعتماد و اطمینان مشتری را به دست خواهید آورد.
در ادامه برای این‌مورد مثالی می زنیم:
فرض می‌کنیم که شما یک صنایع دستی ملیله کاری گران قیمت دارید. مشتری به شما مراجعه کرده و در حال بررسی آن است. شما از قبل می‌دانید که قیمت این اثر ملیله کاری بالا بوده و امکان دارد مشتری پس از شنیدن قیمتش، آن را بر جای خود گذاشته و بیرون رود.
پس پیشاپیش به استقبال این ایراد اثر ملیله خود می روید و به مشتری می گویید این یکی از بهترین آثار هنری گالری من است که متاسفانه کمی قیمت بالایی دارد. آیا می خواهید بدانید چرا؟مشتری در این صورت ممکن است نگران شود.این امکان هم وجود دارد که مشتاق شود بداند، چرا این اثر هنری شما گران است؟
در این صورت فرصت برای تبلیغ اثر هنری شما مهیا می شود و می توانید با شیوه های تبلیغاتی که در مقاله چگونه از آثار صنایع دستی خود تبلیغ کنیم، ذکر کردیم به بهترین شکل ممکن از صنایع دستی چرمی خود تبلیغ کرده و با مهارت کافی آن را به فروش برسانید.
سعی کنید با شنیدن اشکالات و ایراداتی که از خریداران احتمالی خود می شنوید، به ذهن آنها وارد شوید.
برای عملی کردن این کار لازم است که صبوری به خرج داده و سعی کنید با تعریف و تمجید از مشتریان خود و دقت آنها در توجه به آثار شما، آن ها را تشویق کنید.
این را در نظر داشته باشید که مشتری های شما قصد جنگیدن با شما را ندارند.هر چند که متاسفانه بعضی از آنها پرمدعا و گاهی پرخاشجوگر  هستند!!!
اما سعی کنید با مهارت های شنوندگی و  گوش دادن به صحبت های آن ها و لبخند زدن و نشان دادن آرامش خود، آن ها را به سمت شخصیت فروتن و متواضع هنری اتان جذب کنید.
به نحوی که کم‌کم آتش انتقاد آنها فرو نشیند و با اعتماد به شما، خودشان فرصت تبلیغ آثار را در اختیارتان قرار دهند.
منبع: صنایع دستی ایران