ترمه پارچه ای شکیل و گران بهاست که از دو سری نخ تار و پود بافته شده است. در پارچه ترمه، پود در پشت پارچه و به صورت آزاد قرار دارد. جنس پارچه ترمه از کرک، ابریشم یا پشم است که با طرح های زیبای ایرانی تزئین می شود.
صنایع دستی ترمه
از پارچه انواع ترمه برای تولید صنایع دستی ترمه استفاده می شود. صنایع دستی ترمه گستره وسیعی از محصولات را شامل می شود. صنایع دستی ترمه در یک دسته بندی کلی به دو دسته صنایع دستی ترمه پوشیدنی و صنایع دستی ترمه تزئینی تقسیم می شوند. ترمه دوزی ممکن است برای موارد پوشیدنی مانند کیف و کفش ترمه، کوله پشتی ترمه، مانتو ترمه و ... انجام می شود.
ترمه دستبافت
ترمه دستبافت یکی از مهم ترین و محبوب ترین محصولات صادراتی ایران است که میان استفاده کنندگان داخلی و خارجی طرفداران بسیاری دارد. ترمه دستبافت که به داشتن لطافت و ظرافت بالا مشهور است در انواع ترمه دستبافت اصل، ترمه دستبافت پلی استر و ترمه دستبافت ابریشمی ترمه بافی می شود. خرید آنلاین ترمه و خرید بی واسطه ترمه اهدافی است که فروشگاه آنلاین ترمه دنبال می کنند.
ترمه دستدوز
با این که امروزه به لطف فناوری و ظهور ماشین آلات صنعتی فرایند ترمه بافی نیمه صنعتی انجام می شود اما همچنان ترمه دستدوز طرفداران خود را دارد و بسیاری از هنرمندان ترمه دوز معتقد به تولید ترمه دستدوز هستند. ترمه دستدوز در طرح های بته جقه، بته خرقه، گل های شاه عباسی و شاخ گوزنی ترمه دوزی می شوند.
ترمه بافی
ترمه بافی فرایندی است که در عصر ماشینی امروز معمولا با استفاده از ماشین آلات صنعتی انجام می شود اما همچنان برخی از هنرمندان در یزد و اصفهان به ترمه بافی سنتی پایبند هستند. مراحل ترمه بافی به ترتیب عبارتند از: تهیه مواد اولیه، شستن پشم، سفید کردن پشم، ثابت کردن رنگ و رنگرزی به وسیله رنگ های طبیعی و گیاهی.
آموزش ترمه بافی
ارزش مادی بالای ترمه و فرصت درآمدزایی بسیار زیاد و در کنار همه این موارد روحیه هنرجویی باعث می شود آموزش ترمه بافی جزو مباحثی باشد که افراد زیادی برای فراگیری آن اقدام کنند. آموزش ترمه بافی اغلب توسط اساتید کلاس ترمه بافی صورت می گیرد که در این نوع کلاس ها ضمن آشنایی با ترمه دوزی و انواع ترمه، مواردی درمورد مسائل بازاریابی و فراموش ترمه و همچنین نکات کاربردی نگهداری از ترمه به هنرجویان آموزش داده می شود. برای مثال یکی از موارد آموزش ترمه بافی مربوط به شیوه صحیح نگهداری از ترمه و اتو کردن ترمه دستدوز می باشد. برای اتو کردن ترمه دستدوز ابتدا پارچه ترمه را به پشت برگردانید و پس از قرار دادن یک پارچه سفید نخی روی آن، اتوکشی را آغاز نمایید.